Jest to bardzo szybki i baaardzo smaczny obiad:)
Co potrzebujemy?
- mrożone paluszki surimi
- 1 jajko
- ziarna sezamu
- ew. trochę mleka
- sól
- olej do smażenia
- ryż
Sposób wykonania:
Mrożone surimi wyjmujemy z folii, jajko roztrzepujemy z niewielką ilością mleka i szczyptą soli - maczamy w nim surimi, następnie obtaczamy w sezamie i kładziemy na rozgrzany olej.
I gotowe.
Można podawać z ryżem.
Polecam!
Nigdy nie jadłam surimi, jak to smakuje?
OdpowiedzUsuńCiężko powiedzieć - są to paluszki krabowe, a w połączeniu z sezamem są po prostu pyszne:) Musisz spróbować!
Usuńmuszę spróbować, nigdy nie jadłam surimi ;) ale jak spotkam to kupię na pewno
OdpowiedzUsuńpolecam:)
UsuńUwielbiam takie potrawy......
OdpowiedzUsuńJa też:)
UsuńTen szampon z GP, o którym pisałam recenzję nie wysusza włosów.
OdpowiedzUsuńok. może się skuszę:)
Usuńnigdy o nie słyszałam o tych paluszkach, ale lubię próbować nowe rzeczy ;)
OdpowiedzUsuńNaprawdę polecam:) Nazywa się to surimi paluszki krabowe, ale trzeba patrzeć na skład: w większości są takie, które zawierają białą rybę i aromat krabowy. Warto poszukać takich, które zawierają prawdziwe mięso kraba choć te są niestety droższe.
Usuńuwielbiam surimi ale na surowo :) a jeżeli jesteś zainteresowana spotkaniem to na moim blogu jest mail, więc w razie czego pisz śmiało :)
OdpowiedzUsuńNa surowo też bardzo lubię (w sałatce z ryżem czy z kalafiorem też super)!
UsuńDzięki kochana :* już usunęłam ten paskudny zegar- chyba to była jakaś wersja testowa i po miesiącu zmienił kolor i szerokość, pomimo zmian w skrypcie dalej zasłaniał tekst, więc już go nie ma ;). Przepis na pewno wypróbuje bo zapowiada się smakowicie :)
OdpowiedzUsuńNie ma sprawy:) Jak zrobisz - napisz czy smakowało:)
UsuńHej, dostałaś nominację do Liebster Blog Award - zapraszam do zabawy :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuń